Η αντιφασιστική εξέγερση στην Ουκρανία ως επεισόδιο του Γ’ Παγκοσμίου Ιμπεριαλιστικού Πολέμου

Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία

uk

Συνεχίζουμε τις αναδημοσιεύσεις άρθρων που φωτίζουν την κατάσταση στην Ουκρανία με το άρθρο του (μέλους της Καμπάνιας) Δημήτρη Πατέλη. Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο τεύχος 111 του περιοδικού «Ουτοπία». Σημειώνουμε πως η Καμπάνια δεν ενστερνίζεται απαραίτητα στο σύνολό της τις απόψεις που παρουσιάζονται στα διάφορα άρθρα.

Η εν εξελίξει Ουκρανική σύρραξη είναι εξαιρετικά περίπλοκο ζήτημα, που περιπλέκεται επιπλέον από τον πόλεμο ιδεολογικής χειραγώγησης και προπαγάνδας. Η σύρραξη αυτή βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή.

Η επιστημονική προσέγγιση τέτοιων γεγονότων, απαιτεί συγκεκριμένη ιστορική προσέγγιση, στα πλαίσια της εποχής. Οι ιστορικές εποχές είναι μεγάλες ποιοτικά προσδιορισμένες περίοδοι της ανάπτυξης της ανθρωπότητας, που διακρίνονται ως προς το ιδιαίτερο περιεχόμενό τους, ως προς τις αντιφάσεις που τις χαρακτηρίζουν (βασικές και παράγωγες από αυτές), ως προς τις προοπτικές που κυοφορούν, ως προς την κατεύθυνση της ανάπτυξής τους (εν είδει φάσματος δυνατοτήτων) και ως προς τις κινητήριες δυνάμεις αυτής της ανάπτυξης, άρα, και ως προς τα εμπλεκόμενα σε αυτές κοινωνικά υποκείμενα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 5.566 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s