Εθνικιστές από κούνια: στο δρόμο προς τον πλήρη εκφασισμό η εκπαίδευση στην Ουκρανία

Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία

Ανησυχητικές δηλώσεις με χιτλερική χροιά έκανε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ επί τη ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας του δασκάλου στην Ουκρανία (2/10).

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του μπροστά σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό στο πανεπιστήμιο του Κιέβου κι αφού έκανε μια εισαγωγή για την αξία της νίκης στον τομέα της προπαγάνδας απέναντι στη Ρωσία ο Γιατσένιουκ προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις:

«Πρέπει να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στα προσχολικά, σχολικά και λυκειακά προγράμματα ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του πολέμου της πληροφορίας δημιουργώντας μια ποιοτική πατριωτική παιδεία». Έπειτα τόνισε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να αλλοιώσει την ιστορική συνείδηση των κατοίκων του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

«Γι’ αυτό βάζω το ζήτημα της ουκρανικής πατριωτικής εκπαίδευσης στο ίδιο επίπεδο, κι ακόμα ψηλότερα, απ’ την εκμάθηση ξένων γλωσσών, μαθηματικών και φυσικής»

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό Παιδείας είπε: «Πρέπει να υιοθετήσουμε νέα σχολικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις αναπτύσσοντας μια…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 135 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s