Νέα επίθεση Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις

Επίθεση για ακόμη μία φορά στις Συγκλήτους και τους πρυτάνεις που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν, κατά βούληση, το ζήτημα της κάλυψης της εξεταστικής, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας. «Ο νόμος λέει ότι για να αρχίσει η εξεταστική περίοδος, πρέπει πρώτα να γίνουν τα μαθήματα» τόνισε (στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας»), κατηγορώντας όσα ιδρύματα αποφάσισαν αυτές τις ημέρες να κάνουν εξεταστική και μαθήματα μαζί.

Οπως είπε: «Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη απέναντι στους φοιτητές τους και απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Θα πρέπει πλέον και οι σύγκλητοι και οι πρυτάνεις να απολογηθούν απέναντι στην κοινωνία. Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία πώς αντιλαμβάνεται κανείς την εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι καταλήψεις μετά και τις χθεσινές γενικές συνελεύσεις δείχνουν να μειώνονται στην περιφέρεια, αλλά να παραμένουν περίπου στα ίδια επίπεδα σε ό,τι αφορά τα αστικά κέντρα. Στην Αθήνα, χθες, ξαναέκλεισε το Πάντειο, άνοιξαν Φιλοσοφική και Ναυπηγών στο ΕΜΠ, ανανεώθηκαν στις υπόλοιπες.

Κατά τ’ άλλα, τη δραστική μείωση έως και 80% (Αθηνών και ΑΠΘ πάνω από 70%, Οικ. Πανεπιστήμιο Αθηνών 81%) στις πιστώσεις για συμβασιούχους διδάσκοντες (407/80) σταπΠανεπιστήμια καταγγέλλει ο κλάδος. Χθες, εγκρίθηκαν 250 συμβασιούχοι για τα ΑΕΙ και 1.300 έκτακτοι για τα ΤΕΙ.
Α.ΑΝΔΡ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s