ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η Σύγκλητος στην υπ’ αριθ. 463/7.7.2011 συνεδρίασή της, στην οποία συζήτησε προκαταρκτικά το προσχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (4.7.2011) θεωρεί, ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει να επιδείξει ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν αδυναμίες και περιθώρια βελτίωσης. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει εκφράσει δημόσια και επανειλημμένα τις θέσεις του για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τις αλλαγές που χρειάζονται.
Η Σύγκλητος υιοθετεί στο σύνολό τους τις αποφάσεις της 67ης Συνόδου Πρυτάνεων (1-2/7/2011, Βόλος) και τις απόψεις των Πρυτανικών Αρχών, οι οποίες υπερασπίζονται το ελληνικό δημόσιο αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο.
Σε επόμενες συνεδριάσεις της η Σύγκλητος θα συζητήσει εκτενέστερα και θα αξιολογήσει το προσχέδιο, τόσο ως προς τα θετικά, όσο και ως προς τα αρνητικά του σημεία. Επιπλέον ζητά να δοθεί επαρκής πίστωση χρόνου για να συζητήσει η Πανεπιστημιακή Κοινότητα το προσχέδιο, το οποίο δε θα πρέπει να κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s